برج خنک کننده

شرکت بادران تهویه صنعت - تولید کننده انواع برج خنک کننده

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

اقدامات ایمنی در برج خنک کننده

اقدامات ایمنی در برج خنک کننده جهت جلوگیری از بروز حادثه و مخاطرات برای حفظ سلامتی افراد در نظر گرفته می شود. برج های خنک کننده سازه های بلند مرتبه با تجهیزات سنگین و ادوات در حال حرکت هستند که در صورت عدم رعایت موارد ایمنی ممکن است حوادث خطرناکی برای افراد و سایر تجهیزات به وجود آورند. پیشگیری و رعایت نکات ایمنی قبل از رخ دادن حادثه همیشه بهتر از راه حل جویی های پس از بروز حادثه می باشد. در این مطلب به بررسی اقدامات ایمنی در برج خنک کننده می پردازیم تا بتوان از بروز حوادث احتمالی جلوگیری نمود.

 

مجموعه اقدامات ایمنی در برج خنک کننده:

برج های خنک کننده معمولا سازه هایی بزرگ و دارای تجهیزات مکانیکی سنگین می باشند. زمانی که افراد در بخش برج های خنک کننده کار می کنند، در درجه اول اهمیت قرار دارد که ملاحظات ایمنی در نظر گرفته شده و آموزشهای لازم به افراد داده شود. در برج خنک کننده چوبی، افرادی که برای بازرسی های معمول از تجهیزات مکانیکی موجود در بخش بالایی برج، بروی سطح فن دک حرکت می کنند باید اقدامات ایمنی در برج خنک کننده را کاملا رعایت کنند زیرا ممکن است در اثر پوسیدگی، تخریب و یا شکستگی بخشی از چوبها به داخل برج خنک کننده سقوط می کنند پس همواره بایستی در انجام این امر دقت لازم را به عمل آورد و از سالم بودن چوب های این بخش اطمینان حاصل نمود.

زمانی که در قسمت هایی از برج خنک کننده که فشار هوا زیاد است کار می کنید، بایستی اقدامات ایمنی در برج خنک کننده را رعایت کرده و از یک داربست مناسب که به سازه برج متصل شده باشد استفاده نمایید، به طورییکه مطمئن باشید داربست محکم است و احتمال سقوط وجود ندارد. از محکم بودن جای پای خود، اطمینان حاصل نمایید. همواره برای بازرسی لوورها و یا پرکن ها از بالابر های مکانیکی استفاده نمایید و هیپگاه بر روی این صفحات حرکت نکنید زیرا صفحات لوور، در اثر اعمال نیروی وزن یک نفر، ممکن است شکسته شود.

برای بازرسی از قسمت های داخل تنوره فن، رعایت اقدامات ایمنی در برج خنک کننده الزامی است هیچگاه بر روی پره های فن حرکت ننمایید اگر چه بعضی از انواع فن ها دارای پره هایی از جنس فایبرگلاس می باشد و به راحتی وزن سه تا چهار نفر را تحمل می کند ولی حرکت بروی پره های فن از لحاظ مسائل ایمنی صحیح نمی باشد و خطرات ناشی از آن متوجه خود فرد خواهد بود. در فصل زمستان باید اقدامات ایمنی در برج خنک کننده را در نظر گرفت زیرا هنگامی که هوا سرد می باشد امکان یخ زدگی در تمامی قسمت های برج وجود دارد در زمان بالا رفتن و یا پایین آمدن از پله ها به دقت مواظب سر خوردن باشید. در هنگام شب جهت بازرسی برج به خصوص قسمت های بالایی و سطح فن استک برج خنک کننده، حتما دو یا سه نفر این کار را انجام دهند تا در صورت بروز حادثه برای یک فرد همراهان او، ایجاد حادثه را گزارش دهند. رعایت مسائل کوچک ایمنی مانع از ایجاد صدمات جانی و یا تخریب تجهیزات خواهد شد.

  

خطرات ناشی از کار با تجهیزات مکانیکی:

زمانی که جهت انجام تعمیرات فن و تجهیزات مربوط به آن، در قسمت تنوره فن قرار دارید حتما اپراتور ها را از این مسئله آگاه نمایید. اپراتور ها بایستی مطمئن شوند که فن از قسمت اصلی خاموش است و یک برچسب جهت اطلاع افراد بر روی کلید مربوط به آن نصب شده است. برای رعایت ایمنی بیشتر، بایستی کلید مربوط به حرکت فن قبل از ورود به تنوره فن در حالت خاموش قرار بگیرد.

 

خطرات ناشی از تماس با آب داغ:

اگر برای انجام کارهای تعمیرات و بازرسی، بایستی وارد سیستم توزیع آب در برج خنک کننده و لوله های توزیع کننده آب گرم یا هدر ها که دارای قطر زیاد می باشد شوید، از خاموش بودن پمپ های آب گردشی، اطمینان حاصل کنید. بایستی در این مواقع، هرگونه تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود آب به سیستم توزیع آب گرم و ریختن آب داغ بروی افراد، در نظر گرفته شود.

 

خطر برق گرفتگی:

برج های خنک کننده، مجموعه ای از آب و الکتریسیته را در خود جای داده اند، پس احتمال برق گرفتگی برای افرادی که در این سیستم ها مشغول به کار هستند وجود دارد. بایستی همواره تجهیزات الکتریکی و سیم کشی های مربوطه به دقت مورد بازرسی قرار بگیرند. در هنگام رعد و برق و باد و طوفان شدید هیچگاه ازبرج خنک کننده بالا نروید زیرا امکان برق گرفتگی وجود دارد. بایستی جهت رعایت اقدامات ایمنی در برج خنک کننده تجهیزات ایمنی لازم در بالای برج های خنک کننده برای مقابله با این پدیده در نظر گرفته شود.

 

خطر آتش سوزی:

در برج های چوبی و برج هایی که دارای پرکن های پلاستیکی می باشد، علیرغم وجود مقادیر بسیار زیاد آب درون این برج ها، احتمال آتش سوزی وجود دارد. غیر قابل باور است که یک برج خنک کننده قابلیت احتراق و آتش سوزی داشته باشد. ولی بسیاری از این قبیل برج ها وجود داشته که در اثر بی مبادلاتی افراد و کشیدن سیگار، دچار حریق شده است. به همین دلیل کشیدن سیگار برای افراد اپراتور، در این قبیل برج ها ممنوع می باشد. در صورتی که برج های چوبی مدت رمان زیادی خارج از سرویس باشد چوبها خشک شده و احتمال آتش سوزی وجود دارد.

افرادی که با حلال ها و رزین ها سر و کار دارند بایستی از خطرات مربوط به آن، آگاه شوند. رزین های پلی استری در هنگام مخلوط شدن، واکنش های گرمازا ایجاد می کنند. همچنین پارچه های آغشته به روغن و یا تجهیزات مربوط به روغن کاری، احتمال آتش سوزی را افزایش می دهند. بنابراین جهت رعایت اقدامات ایمنی در برج خنک کننده هر گونه کار گرم نظیر جوشکاری و یا برشکاری بایستی با صدور مجوز از واحد ایمنی صورت پذیرد.

 

خطرات تنفسی و کار با مواد شیمیایی:

برج خنک کننده یک محیط گرم و مرطوب می باشد که علیرغم وجود تجهیزات لازم برای تصفیه شیمیایی آب محل مناسبی برای رشد انواع باکتری ها و میکروارگانیسم ها می باشد. بنابراین با رعایت اقدامات ایمنی در برج خنک کننده هیچگاه مدت زمانی طولانی در بخش حوضچه قرار نگیرد و هیچ گاه هوای خروجی از بخش فن در برج هایی که دارای فن می باشد را تنفس ننمایید. در برج خنک کننده جهت تصفیه شیمیایی آب از اسید ها برای کنترل PH آب برج خنک کننده، از کلر برای گند زدایی و از یک سری بازدارنده ها استفاده می شود که هر کدام خطرات مربوط به خود را دارد. بنابراین افرادی که با این مواد سر و کار دارند حتما بایستی از خطرات احتمالی این مواد و نحوه کار با آن آشنایی پیدا کنند. یکی دیگر از اقدامات ایمنی در برج خنک کننده این است که در هنگام تزریق مواد شیمیایی به صورت دستی مواظب چشم ها بوده و حتما از دستکش استفاده کنید. حتی الامکان از تماس مستقیم دست با آب کولینگ به علت مواد شیمیایی خودداری نمایید.

 

http://badrantahvie.com/safety-precautions-for-cooling-tower/


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

راه اندازی برج خنک کننده

راه اندازی برج خنک کننده به سه قسمت تقسیم می شود، پیش راه اندازی ، راه اندازی و پس راه اندازی برج خنک کننده. در ابتدا باید مقدمات راه اندازی را فراهم نمود سپس در مرحله ی دوم یا مرحله ی راه اندازی، بایستی سیستم خنک کننده را در سرویس قرار داد و نهایتا در مرحله ی سوم، یعنی عملیات پس از راه اندازی، بایستی بازرسی و اقداماتی که لازم است، انجام داد. در صورتیکه تمام اقدامات دقیق و مطابق لیست انجام شود می توان برج خنک کننده را بدون مشکل و با ایمنی مناسب مورد راه اندازی قرار داد، در ادامه به بررسی نکات مهم در راه اندازی برج خنک کننده می پردازیم.

 

پیش راه اندازی برج خنک کننده:

 

·         کلیه لوله های آب گردشی بایستی تمیز کاری شود، بصورتی که هیچ گونه مواد خارجی در مسیر لوله باقی نماند.

·         در ابتدا بایستی مسیر آب خنک کننده تا مصرف کننده تمیز گردد. جهت اینکار اتصالات ورودی به مصرف کننده ها جدا شده تا آب وارد آن ها نگردد و آب ارسالی توسط پمپ ها از این قسمت خارج شده و مسیر را تمیز کند، پس از حصول اطمینان از تمیزی مسیر، اتصال برقرار گردد و یا اینکه مصرف کننده بای پس شود. این  اقدام پیش از راه اندازی برج خنک کننده به دلیل جلوگیری از ورود ذرات خارجی موجود در خطوط لوله به مصرف کننده و مسدود نشدن مسیر انجام می گیرد. همچنین بایستی ساختمان برج خنک کننده بازرسی و تمیزکاری شود.

·         هرگونه مواد خارجی و وسایل کار از قسمت ورودی هوا و یا اطراف فن استک برج خنک کننده برداشته شده و تمیز شود تا هنگام مکش هوا توسط فن این ذارت وارد برج نشود.

·         پیش از راه اندازی برج خنک کننده سیستم توزیع آب در برج خنک کننده شامل حوضچه آب گرم و لوله های توزیع کننده آب بایستی تمیز گردد و دقت شود که نازل ها به طور صحیح نصب شده باشد، به صورتیکه آب تمامی سطح پر کن ها را پوشش دهد. بایستی شیر های کنترل دبی باز باشد تا از ایجاد فشار زیاد جلوگیری شود.

·         حوضچه آب سرد کاملا تمیز شود و عاری از هرگونه رسوبات و مواد خارجی باشد.

·         پیش از راه اندازی برج خنک کننده صافی که مربوط به قسمت مکش پمپ ها می باشد کاملا تمیز شده و به صورت صحیح در قسمت حوضچه مکش نصب شود.

·         همه پیچ ها به صورت صحیح بسته شده باشد، بخصوص پیچ هایی که مربوط به فن و ساپورت تجهیزات مکانیکی می باشد.

·         جعبه دنده کاهنده تا ارتفاع مناسب از روغن تمیز و متناسب با دستورالعمل کاری آن پر شده باشد و مسیر های هوا بسته نباشد.

·         موتور ها به صورت صحیح روغن کاری شود.

·         پیش از راه اندازی برج خنک کننده باید چک شود که فن به صورت آزادانه حرکت کند و هیچ گونه درگیری با جداره تنوره فن نداشته و جهت حرکت آن صحیح باشد. میزان روغن گیربکس فن در حد مناسب باشد. توان فن را چک کنید و مطمئن شوید فن بیشتر از میزانی که روی صفحه آن ذکر روی صفحه آن ذکر شده جریان نمی کشد، همچنین سوئیچ مربوط به قطع لرزش فن را چک کنید.

·         قبل از راه اندازی برج خنک کننده اتصالات الکتریکی از لحاظ مسائل ایمنی بصورت صحیح برقرار شده باشد.

·         پیش از راه اندازی برج خنک کننده باید بررسی شود که موتور و نیرو محرکه آن بدون صدا و تولید حرارت زیاد کار کند. بدین منظور موتور را برای مدت زمان نیم ساعت در سرویس قرار داده و آن را بازرسی کنید.

 

راه اندازی برج خنک کننده:

 

·         برای راه اندازی برج خنک کننده هماهنگی با واحد مصرفی آب خنک لازم است.

·         بازرسی کلی مسیر های آب خنک کننده و تنظیم اولیه ولوها

·         آبگیری و یا اصطلاحا لول گیری حوضچه آب سرد

·         در سرویس قرار دادن پمپ های آب چرخشی

·         ارسال آب خنک کننده تا مصرف کننده ها و برقراری مسیر نرمال

·         در سرویس قرار دادن فن ها پس از برقراری چریان آب چرخشی

·         راه اندازی سیستم فیلتراسیون

·         تزریق مواد شیمیایی طبق دستور العمل

 

پس راه اندازی برج خنک کننده:

 

·         گرفتگی صافی زمانی که اختلاف سطح آب بین دو صافی به مقدار ۴ اینچ برسد آن ها را تمیز کنید.

·         پس از راه اندازی برج خنک کننده بازرسی سطح روغن گیربکس ها، موتور ها و پمپ ها طبق برنامه لازم است.

·         بازرسی سطح آب درون حوضچه و بازرسی سیستم کنترل کننده سطح

·         اندازه گیری فشار، جریان و درجه حرارت خط اصلی ارسال آب خنک به واحد ها

·         بازرسی پمپ ها از لحاظ وجود صدا و یا لرزش غیر عادی

·         بازرسی فن ها از لحاظ وجود صدا یا لرزش غیر عادی

·         بازرسی موتور های فن از لحاظ گرم شدن و کشش بیش از حد جریان

 

در مرحله ی راه اندازی، قبل از هر کاری بایستی با واحد مصرف کننده آب خنک، هماهنگی های لازم را به عمل آورد. حال پس از انجام مراحل پیش راه اندازی یعنی تمیزکاری و فلاشینگ کلیه مسیر های آب چرخشی، و تمیزکاری حوضچه آب سرد و سایر اقدامات لازم که در قسمت پیش راه اندازی به آن اشاره شد، حوضچه آماده ی لول گیری می شود.

ابتدا شیر ها را به گونه ای تنظیم می کنیم که آب بالای برج نرود یعنی ولو ورودی لوله های رایزر  و ولوله مربوط به اسپلش ها بسته باشد و تنها مسیر ورودی آب به داخل پمپ ها و ولو مسیر برگشتی آب به حوضچه باز باشد. در این حالت آب بدون اینکه به سمت مصرف کننده ها ارسال شود از طریق مسیر کنار گذر به داخل حوضچه برگردانده می شود. همچنین آب وارد رایزر نمی گردد بلکه از طریق مسیر کنارگذر مربوط مستقیما به حوضچه برج خنک کننده ریخته می شود. سپس حوضچه بایستی تا سطح لازم آبگیری شود. به صورتی که حوضچه تا ارتفاع  لازم جهت مکش آب توسط پمپ ها، پر شده و اشکالی در عملکرد پمپ ها ایجاد نشود. حال بایستی پمپ های  آب چرخشی  در سرویس قرار بگیرد. پمپ را هوا گیری و استارت کرده و به آرامی خروجی را باز و چرخش آب را برقرار میکنیم.

http://badrantahvie.com/cooling-tower-start-up

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰